Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Selgus läbi aegade parim Eesti toiduaine (3)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Rukkipala.
Rukkipala. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/EMF

Täna toimunud Eesti Toiduainetööstuse aastakonverentsil andis president Kersti Kaljulaid üle Eesti Parima Toiduaine 25 grand prix’ eriauhinna Leiburi Rukkipalale. Grand prix’ eripreemia eesmärk oli tõsta esile toodet, mis on konkursi 25 toimumisaasta jooksul mõne auhinna võitnud ning endiselt eestimaalaste toidulaual aukohal püsib.

«Kui muidu tunnustatakse konkursil just uusi tooteid, siis 25. sünnipäeva puhul on kohane vaadata tagasi ka konkursi ajaloole ja juba tunnustuse saanud toitudele ja jookidele. Grand prix’ eripreemiaga tunnustame toodet, mis sai omal ajal auhinna innovaatilisuse eest, kuid on ajahambale vastu pidanud ja troonib endiselt eestlaste lemmikute tabeleid,» kommenteeris Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.

Iga toidutootja sai grand prix’ võistlusele esitada ühe toote, mille edulugu kõige erilisemaks peab. Sirje Potisepa sõnul läks tunnustus õigesse kohta.

«Leiba on Eestis alati üheks olulisemaks toiduaineks peetud, nii et on väga sümboolne, et ka grand prix’  tiitli pälvis leivatoode. Rukkipala on suurepäraste maitseomadustega leib, mis on eestlaste lemmikuna pikki aastaid leivatoodete müügitabelites trooninud ning auväärne tiitel on täielikult välja teenitud,» kommenteeris toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.  

Konkursi veerandsaja aasta juubelile kohaselt kandideeris auhinnale 25 toodet, millest esmase valiku tegi rahvas ning teises voorus valis võitja toiduliidu juhtkogu.

Tagasi üles