Aidu tuulepargis kisub tormiks (14)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Algselt lubatud 185-meetrised tuulikud osutusid 216 meetri kõrguseks ja takistavad seega õhuseireradarite tööd.
Algselt lubatud 185-meetrised tuulikud osutusid 216 meetri kõrguseks ja takistavad seega õhuseireradarite tööd. Foto: Sander Ilvest

Politseipatrull ei lahku Aidu tuulepargist niipea, sest tehnilise järelevalve amet kehtestas vendade Sõnajalgade arendusele uue viibimiskeelu. Sõnajalgade sõnul on tegemist süvariigi pitsitusega, ameti sõnul aga riigi julgeoleku tagamise ja seaduse järgimisega.

Segadus Aidu tuulepargi ümber on kestnud juba aastaid ning käinud läbi kolmest kohtuastmest. Vaidluse üks pool on tuulepargi ehitaja Eleon Green OÜ omanikud Andres ja Oleg Sõnajalg, teine pool tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) ning kaitseministeerium. Kui seni on vaidlused olnud juriidilised, siis eelmisel reedel kehtestas politsei- ja piirivalveamet (PPA) Aidu tuuleparki sisenemise keelu, mis kehtis eilseni. Nüüd taotleb TTJA viibimiskeelu pikendamist.

Keeld ajas Sõnajalad marru, sest parasjagu olid käsil montaažitööd, mille peatamine tooks Oleg Sõnajala sõnul kaasa hiiglasliku rahalise kulu ja tekitaks ohtliku olukorra. «Minu hinnangul on tekkinud ohuolukord sedavõrd kriitiline, et soovitan PPA töötajatel ohutuse kaalutlustel igaks juhuks hoiduda tuulikust vähemalt 300–400 meetri kaugusele,» ütles ta.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles