Ootamatu pidur: muinsuskaitse ei luba lennujaamal ajaloolist reisijatehoonet lammutada (8)

PM Majandus
Copy
Tallinna lennujaam. Foto on illustreeriv.
Tallinna lennujaam. Foto on illustreeriv. Foto: Kristian Kruuser

Muinsuskaitseamet teatas Tallinna Lennujaamale saadetud kirjas, et ehkki nende vana reisijatehoone ei ole praegu mälestisena kaitse all, tuleks see lennujaama ümberehituse käigus kindlasti säilitada ning kui hoone satub ohtu, on amet valmis kiiresti selle mälestiseks tunnistamise menetlust alustama.

Muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie tõi Tallinna Lennujaamale saadetud kirjas välja, et meedias avaldatud arendusplaanide illustreerivate materjalide kohaselt pole kavas ajaloolist hoonet säilitada, vahendab ERR.

«Soovime üle korrata, et Tallinna lennujaama vana reisijatehoone puhul on tegemist Eesti kontekstis unikaalse objektiga, osaga väärikast lennundusajaloost,» sõnas Raie ja lisas, et hoone pole hetkel riikliku kultuurimälestisena kaitse all, aga on hinnatud XX sajandi arhitektuuri kaitse programmi inventeerimise tulemusena väärtuslikuks.

Ta selgitas, et muinsuskaitseamet loodab olla lennujaamale koostööpartneriks ja aidata välja sõeluda parima lahenduse, lisaks on nad valmis koostama vana lennujaamahoone arhitektuuriajaloolise uuringu ja kaardistama väärtuslikud detailid ning ühtlasi soovivad nad, et lennujaam neid oma arendusplaanidega kursis hoiaks.

10. aprillil teatas Tallinna Lennujaam, et aastaks 2035 rajatakse lennujaama linnak ning laiendatakse reisiterminali kuni kuue miljoni reisija teenindamiseks. Terminali pindala peaks kasvama praegusest ligi kolm korda suuremaks.

Loe pikemalt ERRist.  

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles