Elisa Eesti kaotas käivet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa Eesti juht Sami Seppänen.
Elisa Eesti juht Sami Seppänen. Foto: Erakogu.

Elisa Eesti käive langes esimeses kvartalis mullusega võrreldes 3,1 protsenti 40,4 miljonile eurole, ettevõtte mobiilsideklientide arv tõusis esimeses kvartalis 664 442 liideseni.

«Viimase kahe aastaga oleme täiendanud meie mobiilsidevõrku ligi 1000 tugijaama võrra, mis tähendab, et Elisa investeeringud võrkudesse ja arendustesse on kasvanud rekordilisteks. Arendustöödega oleme jätkanud ka tänavu ja selle tulemusena katab Elisa 4G võrk üle 99 protsendi Eesti territooriumist,» ütles Elisa Eesti juht Sami Seppänen pressiteate vahendusel. 

Esimese kvartali käive langes aastaga 3,1 protsenti 40,4 miljonile eurole ja Elisa Eesti EBITDA oli esimesel kvartalil 13,7 miljonit eurot. Mobiilsideteenuste liitumisi oli Elisa Eesti käesoleva aasta teise kvartali lõpus kokku 664 422, TV-teenuste liideseid aga kaabelvõrgus 120 525 ja üle õhu TV-võrgus 83 876.

Käesoleval aastal on ettevõte jätkanud ulatuslike võrgutöödega nii mobiilside- kui kaabelinternetivõrgus. «Möödunud nädalal lõppesid arendustööd Järvamaal, Jõgevamaal, Lääne-Virumaal ja Viljandimaal, kus moderniseeriti kõik tugijaamad ning lisati juurde täiendavaid 4G sageduskihte,» ütles Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli. 

Elisa kontserni esimese kvartali käive kahanes aastaga 2,2 protsenti ehk 10 miljoni euro võrra 440 miljonile eurole. Kontserni esimese kvartali kulumieelne ärikasum (EBITDA) suurenes 1,1 protsenti 155 miljoni euroni, kuid ärikasum (EBIT) kahanes 5,4 protsenti 90 miljonile eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles