Rahapesuskandaalidest räsitud Danske sai auhinna

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finantsinspektsiooni Danske Bankile ettekirjutuse, mille järgi peab pank enda tegevuse Eestis lõpetama kaheksa kuu jooksul.
Finantsinspektsiooni Danske Bankile ettekirjutuse, mille järgi peab pank enda tegevuse Eestis lõpetama kaheksa kuu jooksul. Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa suurimasse rahapesuskandaali mässitud Danske Bank raporteeris vahelduseks, et neile anti Taanis aasta parima digitaalse finantsasutuse auhind.

Meie interneti- ja mobiilpangadus on väga innovatiivne ja see meile ka auhinna tõi, kiitis Danske kodulehel. Auhinna andis neile Taani ärileht Finanswatch.

Panga sõnul hinnati ka nende jõupingutusi protsesside automatiseerimisel, samuti tehisintellekti ja digitaalsete strateegiate arendamisel.

«Oleme auhinna üle väga õnnelikud. See on meile suur tunnustus,» ütles panga digivaldkonna juht Line Munkholm Haukrogh.

Finanswatch selgitas, et auhind peegeldab panga head ja kasutajasõbralikku veebikeskkonda, mobiilseid lahendusi ja digitaalset kommunikatsiooni.

Danske rahapesuskandaali sisuks on aastatel 2007–2015 selle Eesti filiaali läbinud umbes 230 miljardi dollari mahus ülekandeid Venemaalt ja teistest endistest Nõukogude liiduvabariikidest, millest osa puhul võis olla tegemist rahapesuga. Süüdistuste kohaselt teadis panga juhtkond rahapesust juba 2013. aastal, kuid ei teinud sellele lõppu ning see jätkus veel ka 2014. aastal.

Rahapesu suhtes on alustanud uurimist Taani, Eesti, Prantsusmaa, Ühendkuningriigi ja USA võimud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles