Kindlustaja: tulekahju algab reeglina katusest, kahjud ulatuvad miljonitesse

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeva õhtul kella kaheksa paiku Eesti aja järgi lahvatas Pariisis Notre-Dame'i katedraalis tulekahju. Veel pole põlengu põhjuseid ametlikult kommenteeritud.
Esmaspäeva õhtul kella kaheksa paiku Eesti aja järgi lahvatas Pariisis Notre-Dame'i katedraalis tulekahju. Veel pole põlengu põhjuseid ametlikult kommenteeritud. Foto: Vincent Isore / imago images / IP3press

Esmaspäeva õhtul Eesti aja järgi kella 20 paiku puhkenud tulekahju hävitas Pariisi jumalaema kiriku nelitistorni ja katuse. Seejuures arvatakse, et tulekahju põhjus võib olla seotud renoveerimistöödega.

Eesti näitel võib tõdeda, et tihti saavadki tulekahjud alguse just katusetöödest ning kahjud ulatuvad miljonitesse.

«Ehitustegevuse ajal tekkinud kahjudest on viimastel aastatel suurimad seotud katusetöödega, seda nii renoveerimistööde kui ka uusehitiste vaates. Kahjusid on esinenud ka välismaal teostatud ehitusobjektidel, kus tööd teevad Eesti ehitusettevõtted. Suurimad kahjud tulekahjude vaates on ulatunud miljoni euroni,» rääkis Postimehele If Kindlustuse ettevõtete varakindlustuse tootejuht Risto Sondla.

Ta lisas, et sagenenud on ka ehitustööde käigus torustike purunemise tõttu tekkinud kahjud ehitatava hoone siseviimistlusele. «Olenevalt ehitisest ja purunemise asukohast, võib vesi uputada üle näiteks all olevad korrused ja taastamistööde maksumused ulatuvad teinekord ka saja tuhande euroni,» tõi ta näite.

Õnneks on Sondla sõnul ehitajad teadlikud kindlustuse vajalikkusest ja üldjuhul on kindlustuslepingud sõlmitud. «Ehitustegevus on oma loomult kõrgendatud riskiga tegevus, mistõttu on suuremate või väiksemate kahjude esinemine tavapärane,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles