Martin Helme nõustajaks saab legendaarne maksuekspert (26)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maksumaksjate Liidu juht Lasse Lehis.
Eesti Maksumaksjate Liidu juht Lasse Lehis. Foto: Peeter Langovits

Martin Helmet hakkab rahandusministriks asudes majaväliselt finantsküsimustes nõustama maksumaksjate liidu juhatuse liige Lasse Lehis, kirjutab ERRi uudisteportaal. Varem on Lehis nõustanud ka Isamaad.

ERRi teatel hakkab Lehis Helmet nõustama, et pakkuda alternatiivset vaadet ametnike esitatud infole. Lehisel on Helmega kokkulepe sõlmida Helme ametisse asumisel nõustamisleping, koosseisulise töötajana ta tööle asuda ei plaani. 

«Eks ministril on vaja ennast kurssi viia alaga ja erialast nõu saada, et teha pädevaid otsuseid. Nagu ma olen aru saanud, võib tal olla mõningaid eelarvamusi selles suhtes, mis ametnikud talle ette söödavad ja ta vajab väljastpoolt teist silmapaari, kes seda keerulist erialast teksti üle vaataks ja talle kinnituse annaks või ümber lükkaks,» ütles Lehis ERRile.

Lehis rääkis, et nõustas Helmet ka koalitsiooniläbirääkimiste ajal.

Varem on Lasse Lehis olnud Isamaa nõustaja. Näiteks oli ta üks neist, kes aitas Isamaal välja töötada nn madalapalgaliste tagasimakse süsteemi, mis kehtis vaid ühe aasta, kuid tekitas palju segadust.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles