Päevatoimetaja:
Sander Silm

Kümmekond tootjat piirab suhkru hulka oma toodetes (4)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Suhkrused joogid kutsuvad lapsi ostma.
Suhkrused joogid kutsuvad lapsi ostma. Foto: Raivo Tiikmaa

Kümmekond Eesti toidu- ja joogitootjat leppis kokku, et hakkavad piirama lisatud suhkrute hulka oma toodetes.

Hea tahte leppega piiratakse toodetes lisatud suhkrute hulka 2020. aastaks kümme protsenti ning 2025. aastaks 15 protsenti võrreldes 2015. aastaga, vahendab ERR-i uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Eesti toiduliidu juht Sirje Potisepp ütles, et suhkrust ei peaks täielikult loobuma, sest inimeste organism vajab seda, kuid liialdada ei maksa.

Tallinna tehnikaülikooli lõhna- ja maitseteadlane Kristel Vene ütles, et teadusest lähtuvalt nimetatakse maitsvateks toodeteks neid, kus on kõrgendatud suhkru-, rasva- ja soolasisaldus.

Üleskutse suhkru piiramiseks tegid maailma terviseorganisatsioon (WHO) ja Euroopa Komisjon.

Tagasi üles