/nginx/o/2015/12/10/4784123t1h9c13.jpg)
Kümmekond Eesti toidu- ja joogitootjat leppis kokku, et hakkavad piirama lisatud suhkrute hulka oma toodetes.
Kümmekond Eesti toidu- ja joogitootjat leppis kokku, et hakkavad piirama lisatud suhkrute hulka oma toodetes.
Hea tahte leppega piiratakse toodetes lisatud suhkrute hulka 2020. aastaks kümme protsenti ning 2025. aastaks 15 protsenti võrreldes 2015. aastaga, vahendab ERR-i uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».
Eesti toiduliidu juht Sirje Potisepp ütles, et suhkrust ei peaks täielikult loobuma, sest inimeste organism vajab seda, kuid liialdada ei maksa.
Tallinna tehnikaülikooli lõhna- ja maitseteadlane Kristel Vene ütles, et teadusest lähtuvalt nimetatakse maitsvateks toodeteks neid, kus on kõrgendatud suhkru-, rasva- ja soolasisaldus.
Üleskutse suhkru piiramiseks tegid maailma terviseorganisatsioon (WHO) ja Euroopa Komisjon.