Suursaarte laevaliinidel kasvas nii reisijate kui ka sõidukite arv

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Leiger Rohuküla sadamas.
Parvlaev Leiger Rohuküla sadamas. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust opereeriv TS Laevad OÜ teenindas käesoleva aasta esimese kolme kuuga kokku 345 992 reisijat ja viis üle 167 124 sõidukit, võrreldes mullusega kasvas reisijate arv 6 protsenti ning sõidukite arv 9 protsenti.

Virtsu-Kuivastu liinil reisis kolme kuuga kokku 262 390 inimest ehk 3,5 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil ning Rohuküla-Heltermaa liini kolme kuu reisijate arv oli kokku 83 602 inimest ehk 15,9 protsenti enam kui mullu.

Üle veetud sõidukite arv kasvas Virtsu-Kuivastu liinil 124 733 sõidukini ehk 5,8 protsenti ning Rohuküla-Heltermaa liinil 42 391 sõidukini ehk 17,5 protsenti.

TS Laevade juhatuse esimehe Jaak Kaabeli sõnul mõjutas suuri kasvunumbreid eelkõige märtsikuu madal võrdlusbaas.

«2018. aasta märtsis pidime madala veetaseme tõttu Rohuküla-Heltermaa liinil kehtestama lastipiiranguid ning kokkulepitud veomahust olime sunnitud tegema 30 reisi vähem. Selle aasta märtsis toimusid kõik reisid plaanipäraselt ning Rohuküla-Heltermaa liinil tehtud reiside arv oli mullusest 5 protsenti suurem.»

«Esimeses kvartalis oli laevade täituvus Virtsu-Kuivastu liinil 48 protsenti ja Rohuküla-Heltermaa liinil 46 protsenti. Kolme kuu jooksul väljus kõikidest tehtud reisidest 99,4 protsenti õigeaegselt,» lisas Kaabel.

TS Laevad OÜ opereerib Eesti suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust Rohuküla-Heltermaa ja Virtsu-Kuivastu liinidel.

TS Laevade emafirma on börsil noteeritud Tallinna Sadam, mille enamusosalus kuulub riigile. Mullu vedas ettevõte suursaarte ja mandri vahel rekordilised 2,3 miljonit reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles