Tallinna Sadama kauba- ja reisjatevedu pööras langusesse

PM Majandus
Copy
Tallinna sadam.
Tallinna sadam. Foto: Foto: Ulrich Becker / pixabay.com

Käesoleva aasta kolme kuu kokkuvõttes läbis Tallinna Sadama sadamaid 4,7 miljonit tonni kaupa ning 1,8 miljonit reisijat. Võrreldes eelmise aastaga vähenes esimeses kvartalis kaubamaht 0,3 miljoni tonni ehk kuue protsendi võrra ning reisijate arv 135 tuhande ehk seitsme protsendi võrra.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul mõjutas esimeses kvartalis nii kaubamahu kui reisijate arvu vähenemist mitmete reisilaevade liinilt eemal olek. «Vastavalt rahvusvahelistele merendusregulatsioonidele peavad kõik reisilaevad läbima korrapäraseid hooldusi ja käima dokis. Hoolduste tõttu olid liinilt eemal nii Tallinki, Viking Line kui Eckerö Line laevad ja seetõttu vähenes aasta esimestel kuudel sadamaid läbinud reisijate arv kui ka veerem,» netis ta pressiteates.

Kaubamahu langust mõjutas lisaks veeremile ka vedellasti projektikaupade vähenemine jaanuaris. Suurima kasvu tegi konteinerites veetud kaupade maht suurenedes üheksa protsendi võrra.

Mandri ja suursaarte vahelises reisijateveos teenindas Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad esimeses kvartalis kokku 346 tuhat reisijat ja 167 tuhat sõidukit. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv kuus protsenti ja sõidukite arv üheksa protsenti.

Tallinna Sadama kontserni kuuluvad lisaks emaettevõttele veel tütarettevõtted TS Laevad ja TS Shipping ning ühisettevõte Green Marine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles