Valio juustud said islamiriikidesse ekspordiks halal-sertifikaadi (4)

BNS
Copy
Valio Eesti tegevdirektor Maido Solovjov.
Valio Eesti tegevdirektor Maido Solovjov. Foto: Valio Eesti

Valio Võru juustutehas ja seal toodetavad juustud said eduka auditi läbimise järel halal-sertifikaadi, millega tunnistati Valio juustude valmistamine ja selleks kasutatav tooraine vastavaks islamiriikides kehtivatele standarditele.

Valio Eesti tegevdirektori Maido Solovjovi sõnul on Võrus valmiv kvaliteetne juust pakkunud erinevatel välismessidel islamiriikide esindajatele suurt huvi, kuid seni on sertifikaadi puudumine takistanud reaalsete tehingute toimumist.

«Halal-sertifikaat ei ava uksi mitte ainult Araabia maade ja teiste islamiriikide turgudele, vaid seda nõuavad ka mujal maailma suurriikides elavad suure tarbimispotentsiaaliga moslemikogukonnad,» ütles Solovjov pressiteate vahendusel.

Ta lisas, et Valio on alustanud eksporti näiteks Lõuna-Aafrika Vabariiki ja Kanadasse, kus on tänu halal-sertifikaadile võimalik müügivõrgustikku oluliselt laiendada just neis kanalites, mis teenindavad ennekõike moslemeid.

Sertifikaadi said Forte, Gran Regale, Atleet Cheddari, Lacey Swissi, Regato ja Cagliata juustud ning vadakukontsentraat.

Haagis tegutseva halal-sööda- ja toiduinspektsiooni sertifitseerimise käigus tutvusid eksperdid kogu juustutootmist puudutava dokumentatsiooniga kõikide sisendite ja tootmisprotsesside kohta ning tehti kohapealne audit. Sertifikaat kehtib ühe aasta, misjärel on halal-märgise kasutamise õiguse säilimiseks vaja läbida uus kontroll.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles