II pensionisamba esilammutaja võttis oma ettevõttele pensionifondist laenu (6)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvel Pruunsild.
Parvel Pruunsild. Foto: Illustratsioon: Andrus Peegel

Üks Isamaa II pensionisamba lammutamise idee ning selle eestkõnelejate suurimaid toetajad on olnud Bigbanki suuromanik Parvel Pruunsild, kes on erakonda toetanud ka rahaliselt.

Samas on Pruunsilla ettevõte lõiganud II pensionisambalt kasu, sest võttis LHV pensionifondist ettevõte arendamiseks laenu.

LHV Panga varahalduse juht Andres Viisemann tõi oma artiklis välja, et kollektiivne investeerimine läbi fondide on mitu korda kuluefektiivsem kui väikeste summade investeerimine individuaalselt. Sageli on võimalik saavutada ka paremad tingimused.

Ta tõi näiteks Parvel Pruunsilla poolt juhitud BigBanki, kuhu LHV pensionifondid investeerisid parematel tingimustel (6,5 protsenti aastas), kui seda oleksid saanud teha üksikinvestorid. «Ja kui BigBank peaks sattuma raskustesse, siis on LHV pensionifondid oma investeeringu kaitsmisel samuti paremal positsioonil, kui seda suudaks teha ükski üksik investor,» kirjutas Viisemann.

Pruunsild ise on varem Ärilehele rääkinud, et kõik ettevõtjad on lõpuks juba pensionirahadega seotud ja me ei leiagi ühtegi ettevõtet, kes ütleks, et teine sammas on halb. Oma ettevõtte võlakohustuse kommentaariks ütles Pruunsild toona, et tema jääb sellegipoolest ausaks ja ütleb, et teine sammas on jama.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles