Ülemiste linnaku arendaja võttis pangalt hiigellaenu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Technopolis Ülemiste.
Technopolis Ülemiste. Foto: Technopolis Ülemiste

Ülemiste City linnaku arendaja Technopolis Ülemiste ja Swedbank sõlmisid lepingu kõigi olemasolevate laenude refinantseerimiseks summas 110,5 miljonit eurot. 

Ühtlasi sisaldab leping ka Sepapaja 1 uue büroohoone ja parkimismaja ehituse finantseerimist. «Laenu refinantseerimine annab meile täna paremad eeldused linnaku arendustegevuse jätkamiseks,» ütles Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov pressiteate vahendusel.

Swedbanki kinnisvara osakonna juhi Ero Viiki hinnangul on Ülemiste City linnaku roll Eesti majanduse edendamisel olnud märkimisväärne. «Leian, et olles jätkuvalt Ülemiste City finantseerimispartneriks, anname sellega omapoolse panuse Eesti elu edendamiseks,» märkis ta.

AS Technopolis Ülemiste on endise Dvigateli tehase territooriumile loodud kaasaegse linnaosa Ülemiste City suurarendaja. Linnakus tegutseb  praegu ligi 400 ettevõtet ning seal on endale töökoha leidnud ligi 10 000 töötajat. Technopolis Ülemiste kuulub 51-protsendilise osalusega Soome firmale Technopolis Plc ning 49-protsendilise osalusega AS-ile Mainor Ülemiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles