Euroopa Komisjon trahvis General Electricut valeinfo andmise eest

BNS
Copy
European Competition Commissioner Margrethe Vestager holds a news conference on the takeover of Alstom's power businesses by U.S. conglomerate General Electric at the European Parliament in Strasbourg, France, September 8, 2015. General Electric won European Union antitrust clearance on Tuesday to buy Alstom's power unit, its largest ever takeover. REUTERS/Vincent Kessler
European Competition Commissioner Margrethe Vestager holds a news conference on the takeover of Alstom's power businesses by U.S. conglomerate General Electric at the European Parliament in Strasbourg, France, September 8, 2015. General Electric won European Union antitrust clearance on Tuesday to buy Alstom's power unit, its largest ever takeover. REUTERS/Vincent Kessler Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS

Euroopa Komisjon trahvis USA tööstuskontserni General Electric (GE) 52 miljoni euroga valeinformatsiooni andmise eest seoses ühinemisega LM Wind Poweriga.

Komisjoni teatel ei mõjuta trahv ühinemist Taani firmaga, mis kiideti heaks 2017. aastal.

«Täna General Electricule määratud trahv on tõestus sellest, et Komisjon võtab väga tõsiselt firmade korrektse teabe esitamise nõude rikkumist,» ütles Komisjoni konkurentsivolinik Margrethe Vestager.

Komisjoni teatel oli GE kohustuste rikkumine väga tõsine ja «52 miljoni euro suurune trahv on nii heidutav kui ka proportsionaalne».

Kui GE 2017. aasta juunis Komisjoni ühinemisplaanist teavitas, ütles firma, et ei plaani arendada olemasolevast kuuevatisest võimsamat avamere tuuleturbiini.

Euroopa Komisjon märkis aga nimetamata allikatele viidates, et GE pakub potentsiaalsetele klientidele 12-megavatist avamere tuuleturbiini.

General Electric on alates sellest ajast esialgse teate tagasi võtnud ja esitanud ühinemisplaani «täieliku teabega», teatas Komisjon.

See on teine kord, kui Brüssel on mõnda firmat vale või eksitava informatsiooni andmise eest trahvinud.

2017. aasta mais trahvis euroopa Komisjon USA sotsiaalmeediahiidu Facebook 110 miljoni euroga seoses 2014. aasta uurimisega, mis puudutas sõnumirakenduse WhatsApp ülevõtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles