Vene turistide arv vähenes viiendiku võrra

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid Tallinna vanalinnas
Vene turistid Tallinna vanalinnas Foto: Konstantin Sednev

Statistikaameti andmetel peatus veebruaris majutusettevõtetes kokku 219 000 sise- ja välisturisti, mis on neli protsenti rohkem kui eelmise aasta veebruaris. Soome turistide arv jäi mullusega samale tasemele, kuid Vene turistide arv vähenes viiendiku võrra.

Majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistide arv vähenes nelja protsendi võrra. Välisturistid moodustasid 51 protsenti turistide koguarvust. Kokku kasutas veebruaris majutusettevõtete teenuseid 111 000 välisturisti. 46 protsenti välisturistidest saabus Soomest, 12 protsenti Venemaalt ning 10 protsenti Lätist. Aastaga võrreldes jäi Soomest saabunud turistide arv mullusele tasemele, Venemaalt saabunud turistide arv vähenes viiendiku võrra ning Lätist tulnud turistide arv kasvas. Rohkem turiste saabus ka Saksamaalt ja Suurbritanniast. 

Majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest 62 protsenti tuli Eestisse puhkama, 31 protsenti oli tööreisil ning ülejäänutel oli Eesti külastamiseks muu põhjus. Ligi kolm neljandikku välisturistidest eelistas jääda ööbima Tallinna.

Veebruaris peatus majutusettevõtetes 108 000 siseturisti ehk 15 protsenti rohkem kui 2018. aasta veebruaris. 63 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 23 protsenti tööreisil. Majutusteenuseid kasutanud siseturistidest peatus Harju maakonnas 27 protsenti, Pärnu ja Tartu maakonnas vastavalt 16 protsenti ja 14 protsenti, Ida-Viru maakonnas 11 protsenti ning Valga maakonnas seitse protsenti.

Üle Eesti pakkus oma teenust 953 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 20 000 tuba ja 45 000 voodikohaga. Tubadest täideti 38 protsenti ja voodikohtadest 30 protsenti. Keskmiselt ööpäevahind majutusettevõttes oli 36 eurot ehk sama palju kui eelmise aasta veebruaris. Harju maakonnas maksis ööpäev 41 eurot, Tartu maakonnas 37 eurot, Ida-Viru maakonnas 33 eurot ning Pärnu ja Valga maakonnas 28 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles