USA rahandusminister utsitab eurooplasi tegutsema

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timothy Geithner.
Timothy Geithner. Foto: SCANPIX

USA rahandusminister Timothy Geithner saabub järgmisel nädalal Euroopasse, et veenda siinseid juhte astuma otsustavaid samme võlakriisi paisumise vastu.

Geithner kohtub Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy ning Itaalia ja Hispaania värskete valitsusjuhtide Mario Monti ja Mariano Rajoyga, vahendab Reuters.

USA rahandusministeeriumi teatel algatas Geithneri reisi president Barack Obama, et saada aimu Euroopa liidrite täpsematest tegevuskavadest ja abistada neid omapoolsete teadmistega. Samas ei kavatse Ühendriigid ministeeriumi kõneisiku sõnul tõsta laenudega Rahvusvahelise Valuutafondi võimekust t, nagu on soovitanud mitmed Euroopa riigid.

Ametniku väitel on küll oluline, et riigivõlga kontrollida püüdvad Itaalia ja Hispaania mõistlike intressidega laenu saaksid, kuid selleks vajalikud vahendid on Euroopal endal olemas. «Tuleb koondada poliitiline tahe ja ehitada omaenda tulemüür, et vältida teiste suuremate majanduste nakatumist,» märkis allikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles