Riik tõmbab Saaremaa megatuulepargile kriipsu peale (14)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: MICHAEL KOOREN/REUTERS

Viimaseid aegu ametis olev valitsus tühistab homme tõenäoliselt Saaremaa läänerannikule kavandatud 100 tuulikuga tuulepargi arenduse.

Kuigi kogu aur ja avalik tähelepanu on läinud uue koalitsiooni kokku panemise peale, on praeguse valitsuse istungi päevakord neljapäeval tihedalt teemasid täis.

Näiteks teeb majandusminister Kadri Simson ettepaneku keelduda hoonestusloa menetluse alustamisest meretuulepargi rajamiseks Saaremaa läänerannikule.

Keeldumise põhjuseks on märgitud kahtlus, et loa taotleja, ettevõte Saare Wind Energy OÜ võib hoonestusloa saades ohustada avalikku korda, ühiskondlikku turvalisust ja riigi julgeolekut.

Saare Wind Energy on alates 2015. aastast kavandanud Saaremaa läänerannikust 10–27 kilomeetri kaugusele 100 tuulikuga meretuuleparki, mille maksumus on umbes 1,7 miljardit eurot.

Selle aja jooksul on ettevõte korduvalt valitsuse poole pöördunud ja uurinud, et valitsus teeks viimaks otsuse, kas nad toetavad projekti või mitte.

Äriregistri andmetel on 33 000-eurose põhikapitaliga Saare Wind Energy omanikud 66,7 protsendiga Veiko Väli ja 33,3 protsendiga Kuido Kartau.

Juhul kui ettevõte kohtusse läheb, esindab riiki justiitsministeerium.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles