Nordica juht lahkub ametist ja läheb Gruusiasse teed kasvatama

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Hannes Saarpuu
Hannes Saarpuu Foto: Jaanus Lensment

Möödunud suvel ajutiselt lennufirma Nordica juhtimise üle võtnud Hannes Saarpuu lahkub ettevõttest mai keskel ning jätkab Gruusias teeistanduse rajamist

Möödunud aasta juulis ametisse asunud Saarpuu sõnul oli algusest peale nii kokku lepitud ja ka avalikult teada antud, et ta täidab Nordica juhatuse esimehe kohuseid ajutiselt ja vähem kui aasta. 

Saarpuu ütles, et ta astus ametisse keerulisel hetkel, mil oli vaja teha mitmeid muudatusi, et pakutav teenus vastaks klientide ootustele. «Oleme meeskonnaga viinud ellu mitmeid ümberkorraldusi ja rahvuslik lennufirma on täna jätkusuutlikum kui aasta tagasi,» kinnitas ta.

Ta lisas, et Nordica tütarettevõte Regional Jet on sõlminud ja sõlmimas mitmeid uusi lepinguid erinevatel Euroopa turgudel ning kasvatab aasta lõpuks oluliselt oma ekspordimahte. «Nordica jaoks algab nüüd uus ambitsioonikas arenguetapp, mis vajab uut pikaajalist juhti,» rääkis Saarpuu, kes läheb peale Nordicast lahkumist tagasi Gruusiasse teeistandust rajama.

Saarpuu ütles, et kui eelmise aasta halvimatel kuudel jäi neil pilootide puuduse tõttu teenindamata ligi 10 protsenti algselt planeeritud lendudest, siis selle aasta esimeses kvartalis oli Nordica lendude regulaarsus 98-99 protsenti, mis on kindlasti Euroopa lennufirmade seas juba üle keskmise taseme. 

Edasisi samme Nordica arengus ja juhtimise peatset üleandmist hakati arutama juba talvel, eelmisel neljapäeval esitas Saarpuu Nordic Aviation Groupi nõukogule ka ametliku tagasiastumispalve, sooviga leping lõpetada 17. mail. Nordica juhatuses jätkab tööd teine juhatuse liige finantsjuht Kristi Ojakäär. 

Nordica nõukogu plaanib uue juhi ametisse määrata juunis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles