Ülikool pakkus lahenduse apteekide tööjõukriisile (1)

Märt Belkin
, BNSi vastutav majandustoimetaja
Copy
Tartu Ülikooli farmaatsia instituudi juhataja Ain Raali sõnul aitaks abiproviisori ametikoha loomine tuua apteekidesse noori töötegijaid.
Tartu Ülikooli farmaatsia instituudi juhataja Ain Raali sõnul aitaks abiproviisori ametikoha loomine tuua apteekidesse noori töötegijaid. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu Ülikooli õppejõud ja tudengid tahavad, et riik lubaks vanematel proviisoritudengitel edaspidi iseseisvalt apteekides töötada. See võimaldaks lahendada korraga kaks probleemi: tudengid saaksid rohkem praktilisi kogemusi, apteegid aga leevendust tööjõumurele.

«See on väga suur muutus,» ütles Apotheka kaubamärgi omanikfirma ASi Magnum juhatuse liige, proviisor Mari Krass ning rõhutas, et algatus on väga hea, ent tuleb kindlasti põhjalikult läbi mõelda. Küll aga avaldas ta heameelt, et on hakatud ühiselt mõtlema, kuidas apteegivaldkonna tööjõuprobleemi lahendada.

Kui mõni tööpakkumiste portaal lahti lüüa ning pakkumisi sirvima hakata, jäävad peagi silma apteekide kuulutused. Töötajaid otsitakse peaaegu igas Eesti nurgas, suurtest linnadest väiksemate keskusteni. Apteeki ravimeid müüma ja inimesi nõustama ei saa aga minna igaüks, seda tohivad teha vaid farmaatsiaharidusega inimesed – farmatseudid ja proviisorid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles