Odavlennufirma tühistas ootamatult suvelennud Tallinnast (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Pettunud reisijad lennujaamas. Pilt on illlustratiivne.
Pettunud reisijad lennujaamas. Pilt on illlustratiivne. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA

Paljud Eesti inimesed pidid pettuma, kui said sel nädalal teada, et Briti odavlennufirma Easyjet tühistas ootamatult pea kõik suvised Tallinna-Milano lennud.

Easyjeti pressiesindaja Matteo Finitto kinnitas, et nad panevad juulis ja augustis liini kinni, põhjuseks nõudluse langus ehk see, et viimaste kuude jooksul lendab Tallinna ja Milano vahel liiga vähe inimesi.

Tallinna Lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts täpsustas, et liin on «pausi peal» 23. juunist 3. septembrini. Kuna britid lendasid Milanosse kolm korda nädalas, tähendab see seda, et ära jääb 20 lendu. Sügisel lennud tõenäoliselt jätkuvad. 

Lennujaama kommertsdirektor Eero Pärgmäe lisas, et kui ühe-kahe reisi tühistamine on normaalne, siis kahe kuu oma kindlasti mitte. «See võib olla seotud lennukite rotatsiooniga Milanos, kus nad lahendavad mingit väga konkreetsest probleemi,» arvas Pärgmäe.

Kommertsjuht rääkis, et seni on neil Easyjetiga olnud head suhted ja pigem näevad nad lennufirmat siin järk-järgult haaret laiendamas. Erinevalt lennufirmast ei täheldanud ta nõudluse langust, öeldes, et Tallinna-Milano liin oli kasvõi talveperioodil hea täituvusega. «Aga muidugi räägib Tallinna kahjuks see, et siit lendamisel Euroopa suurematesse keskustesse on lennuaeg küllaltki pikk.»

Viimastel aastatel on Tallinna Lennujaam teatanud pidevalt reisijate arvu kasvust ja välismaiste lennufirmade huvist. Kas Easyjeti lahkumine võib tähendada trendi ümber pöördumist? Pärgmäe sõnul läheb lennujaamal endiselt hästi, kuid teatavat nõudluse langust võib märgata küll. 

Pika ninaga jäänud reisijad saavad aga Easyjetilt piletiraha tagasi. «Me oleme nende inimestega juba ühendust võtnud ja pakkunud neile kas täielikku kompensatsiooni või siis mõnda teist reisi,» kinnitas Finitto. 

Tallinnast Milanosse lendab lisaks Easyjetile veel Iiri odavlennufirma Ryanair.

Easyjet lendab lisaks Tallinnast lisaks Milanole veel Londonisse ja Berliini. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles