Andrus Ansip: võtan oma raha teisest sambast välja (30)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip lubas olla üks esimesi, kes II pensionisambast raha välja võtaks.
Andrus Ansip lubas olla üks esimesi, kes II pensionisambast raha välja võtaks. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui teine pensionisammas muudetakse vabatahtlikuks, siis võtab reformierakonna Euroopa Parlamendi valimiste esinumber Andrus Ansip raha kindlasti välja, sest selle valitsuse kätte ta seda ei usaldaks.

«Vaatan, et eksperimenteerimine läheb edasi – uued koalitsiooniläbirääkimised, uued eksperimendid teise pensionisambaga. Need inimesed, kes oskavad rahaga ümber käia, kes investeerivad – need saavad oma eluga hakkama. Need, kes ei ole kunagi midagi säästnud, kulutavad ka selle raha ära – tulemuseks on vaesus,» rääkis ta eile ajakirjanikele.

«Mida mina teeks? Sellise valitsuse kätte, kes raha oskab Lätti viia, mina oma raha küll ei usaldaks. Mina võtaksin küll välja ja see oleks minu soovitus kõigile Eesti inimestele,» ütles Ansip. «Selle asja nimi on vaesus, millesse meid ja tulevasi põlvesid praegu tõugatakse! Maksukoormus tõuseks seejuures neli protsenti, kuna raha ei läheks säästmisse, vaid tarbimisse.»

Ansipi hinnangul on praegu istuv valitsus kulutanud suuresti ära ka need reservid, mille riik kogus eelmise buumi ajal 2006–2007. «See raha on ära kulutatud. Kaks kolmandikku keskvalitsuse reservidest on otsa saanud. Nad ei karda ju võlgu võtta! Julged sellised!»

Kommentaarid (30)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles