Uber ostis 3,1 miljardi dollari eest ära oma Lähis-Ida rivaali Careemi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
File photo dated 31/08/16 of an Uber car. A study by University College London (UCL) suggests Uber drivers and Amazon couriers may be at a significantly higher risk of crashing due to the demands of gig economy work.
File photo dated 31/08/16 of an Uber car. A study by University College London (UCL) suggests Uber drivers and Amazon couriers may be at a significantly higher risk of crashing due to the demands of gig economy work. Foto: Laura Dale / PA Wire/PA Images

USA transpordirakendus Uber teatas teisipäeval Lähis-Ida ajaloo suurimast tehnoloogiatehingust, kui ütles, et ostis 3,1 miljardi dollari eest ära oma Lähis-Ida rivaali Careemi.

Uberi sõnul on summast 1,7 miljardit vahetusvõlakirjad ja 1,4 miljardit sularaha. Tehinguga läheb Careem täielikult Uberi omandisse, kuid hakkab tegutsema tütarettevõttena Careemi brändi alt ning selle eesotsas jätkavad firma asutajad.

Dubaist tegutsev Careem on Lähis-Ida üks edukamaid idufirmasid. Careemi menu taga on osaliselt reisijate võimalus tasuda nii sularahas kui ka kaardiga.

Uberi tegevjuht Dara Khosrowshahi sõnul suurendab ost Uberi jõudu üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles