Eluase kallineb väljaspool Tallinna veel kiiremini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Jaani kiriku kõrval asuv hruštšovka.
Tartus Jaani kiriku kõrval asuv hruštšovka. Foto: Sille Annuk

Eluaseme hinnaindeks tõusis mullu 2017. aasta keskmisega võrreldes 5,9 protsenti, korterite hinnad tõusid 6,4 protsenti ja majade hinnad 4,7 protsenti, teatas statistikaamet.

Korterite hinnad tõusid kõigis kolmes vaadeldavas piirkonnas. Tallinnas oli tõus 6,6 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 7,3 protsenti ja ülejäänud Eestis 3,6 protsenti.

Korterite hinnad 2018. aasta neljandas kvartalis tõusid kolmanda kvartaliga võrreldes 2,8 protsenti ning 2017. aasta neljanda kvartaliga võrreldes 5,7 protsenti. Majade hinnad tõusid eelneva aasta sama ajaga võrreldes 5,6 protsenti.

Eluaseme hinnaindeks näitab eluaseme soetamiseks kodumajapidamiste tehtud tehingute ruutmeetrihindade muutust. Eluaseme hinnaindeks arvutatakse korterite ja majade kohta.

Omaniku kasutuses oleva eluaseme hinnaindeks tõusis eelmisel aastal 2017. aasta keskmisega võrreldes 6,9 protsenti.

Hinnaindeksi muutus oli 2018. aasta neljandas kvartalis võrreldes kolmanda kvartaliga 2,1 protsenti ja võrreldes 2017. aasta neljanda kvartaliga 4,2 protsenti.

Omaniku kasutuses oleva eluaseme hinnaindeks iseloomustab kodumajapidamiste seisukohast uute eluasemete soetamise ning muude kulutuste hindade muutust eluaseme soetaja ja kasutajana. Indeks koosneb neljast osast: eluaseme soetus, muud eluaseme soetusega seotud teenused, eluaseme kapitaalremont ja eluaseme kindlustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles