Kohtutäituritel näpud põhjas: võlglasi on vähe, riik pitsitab  (11)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite asemel tuleb riigi kava kohaselt edaspidi võlgu nõudma PPA värvatud ametnik. Portfell on võib-olla sarnane.
Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite asemel tuleb riigi kava kohaselt edaspidi võlgu nõudma PPA värvatud ametnik. Portfell on võib-olla sarnane. Foto: Konstantin Sednev

Justiitsministeerium leiab, et vähemalt pooled kohtutäiturite bürood tuleks enne vaevarikast hääbumist sulgeda, ellu jäävad vaid tugevamad, kes oskavad nutikalt lisatulu teenida.

Justiitsministeeriumi jutt pahandab kohtutäitureid, kes leiavad, et praeguse 44 täituri arvu järsk vähendamine ja lõviosa nende tööst maksuametile üle andmine teeks raskemaks nii võlglaste kui võlausaldajate elu, koormaks kõigi maksumaksjate rahakotti, viiks kohtutäituri teenuse kodanikest kaugemale ja halvendaks selle kättesaadavust.

Eilsel kohtutäiturite üldkoosolekul kütsid lõunapausi vestlused nende tiibade kärpimisest kõvasti kirgi. Täiturid ei ole rahul, et pidevalt reformitakse nende meelest hästi toimivat teenust, nii et eelmisel muudatusel ei lasta veel mõjudagi, kui juba valmistatakse ette uut.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles