Kinnisvaraportaalide KV ja City24 osas alustati menetlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaraportaal
Kinnisvaraportaal Foto: SCANPIX

Konkurentsiamet algatas KV.ee ja City24.ee kinnisvaraportaalide suhtes järelevalvemenetluse, kuna mitmed kinnisvarabürood esitasid ametile nende portaalide peale kaebuse.

Kinnisvaraportaalid Pindi Kinnisvara, Uus Maa, Domus Kinnisvara, CKE Kinnisvara ning väiksemaid kinnisvarabüroosid esindav Vesper Kinnisvara esitasid järelevalvemenetluse taotluse konkurentsiametile jaanuaris.

«Teavitasime viimaseid 4. märtsil menetluse alustamisest koos nõudega esitada omapoolsed selgitused. Menetlus on algusjärgus ning amet ei ole lõplikke seisukohti kujundanud,» ütles konkurentsiameti kommunikatsioonijuht Maarja Uulits.

Menetluse eesmärgiks on selgitada, kas kõne all olevad portaalid omavad turgu valitsevat seisundit ning kui omavad, siis kas nende poolt viimasel ajal läbi viidud hinnatõusud ning teatud XML formaadis ühenduse kasutamisele seatud piirangud on seaduslikud.

UP Investi juhatuse liikme Sven Nuutmanni sõnul kavatsevad City24 omanikfirma Allepal OÜ ja KV.ee portaali haldav Kinnisvaraportaal AS teha konkurentsiametiga igakülgset koostööd ning esitada kõik nõutavad andmed.

Nuutmanni sõnul on tegemist ilmselgelt Ekspress Grupi ja sellega koostööd tegevate kinnisvarabüroode katsega heita alusetult varju City24 ja KV.ee kõiki reegleid järgivale tegevusele ning tekitada kuulutusteturul segadust.

«Süüdistus liigjärsu hinnatõusu osas on kallutatud ega vasta esitatud kujul tõele, kusjuures vastaspool teab seda väga hästi ning tegemist on nende poolt teadliku ja pahatahtliku rünnakuga,» ütles Nuutmann.

Ta avaldas lootust, et konkurentsiameti menetlus annab turuolukorrale kuulutusteäris kiire ja adekvaatse vastuse.

Uudisteagentuur BNS ja Postimees ning kinnisvaraportaalid KV.ee ja City24.ee kuuluvad Margus Linnamäe suurosalusega UP Invest kontserni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles