FOTOD: Eesti ärimaailma koorekiht kogunes Kultuurikatlasse aasta ettevõtjat valima

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel neljapäeval kuulutati Kultuurikatlas välja tänavune EY Eesti aasta ettevõtja, kelleks valiti vanapliiakude töötlemise tehase Ecometal AS omanik Tõnis Kaasik. Vaata, kes olid suurejoonelisel üritusel kohal.

Kui Tõnis Kaasik alustas sajandivahetusel Baltimaades ainulaadse ettevõtmise, akude töötlemise tehasega, arvas nii mõnigi, et tal pole lootust püsima jääda. Nüüdseks tiirutab firma ümber palju kosilasi, kuid ettevõtja tahab elutöö pärandada lastele ja lastelastele.

Ecometal töötab aastas ümber ligikaudu 20 000 tonni pliiakusid, millest toodab 12 000 tonni pliid ja pliisulameid. Lisaks toodavad nad üle 1000 tonni polüpropüleenigraanuleid ehk plastikut. Tööd saab firmas 60 inimest.

Peale Kaasiku jõudsid finaali ka liikumisvajadustega inimeste abivahendite müügi ja hooldusega tegeleva Invaru OÜ omanik Enn Leinuste, elektri- ja sidevõrkude ehitusettevõtte Corle OÜ omanik Priit Uuemaa, masinaehitusega tegeleva tootmisettevõtte AS Konesko omanik Mart-Järvo Hirtentreu ning kaubanduskeskuste arendamise ning üüri- ja haldamisteenuse osutamisega tegelevate ettevõtete Astri Kinnisvara ja Astri Grupp üks omanikest Eve Toots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles