Vene multimiljonäri tütre Eesti äri segatud Troika rahapesuskeemi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalia Levina
Natalia Levina Foto: Andras Kralla, Äripäev

Nädal tagasi avalikuks saanud Venemaa investeerimispanga Troika Dialog rahapesu andmebaasist selgub, et maksuparadiisi firmad tegid muu hulgas makseid multimiljonär Pjotr Levini tütrele, ehitusettevõtjate päästeingliks nimetatud Natalia Levinile.

Lekkinud pangaülekannetest selgub, et Troika põhiettevõtetest liikus Eesti pankades asuvatele kontodele kokku miljoneid eurosid. Näiteks üks skeemi võtmefirmasid Quantus Division LTD saatis Eesti pangakontodele kokku üle kahe miljoni euro. Teiselt võtmefirmalt Gotland Industrial Inc. laekus Eestis asuvatele, peamiselt mitteresidentidest ettevõtete kontodele üle kaheksa miljoni euro. Ülekandeid said nii tundmatud offshore-firmad, nagu Larsberg Associates LTD ja Bestmax Limited, kui ka Eesti ettevõtted OÜ GS Invest ja kinnisvaraarendusega tegelev Grove Invest.

Üks Grove Investi juhte ja omanikke, multimiljonärist Moskva viinatöösturi Pjotr Levini tütar Natalia Levina sai isiklike kulude hüvitise selgitusel Quantuselt 1500 eurot. Grove Invest, mis varem kuulus eelmise majanduskrahhi ajal raskustesse sattunud kinnisvaraärimehele Pjotr Sedinile, väljastas Quantusele 151 000 krooni suuruse arve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles