Rain Lõhmus vastas teravalt Indrek Neivelti kriitikale: eestlased orjasid hansapanka (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV panga asutaja Rain Lõhmus
LHV panga asutaja Rain Lõhmus Foto: Eero Vabamägi

Endine hansapankur Indrek Neivelt on viimasel ajal rääkinud, et Eesti kahe suurema ning Rootsi kapitalile kuuluva panga Swedbanki ja SEB kasum on Eestis liiga suur - üle 1 protsendi Eesti sisemajanduse kogutoodangust ning sellega tuleks midagi ette võtta.

LHV Groupi omanik Rain Lõhmus vihjas tänasel LHV aktsionäride koosolekul peetud kõnes Indrek Neivelti kriitikale pankade liiga suure kasumi kohta, kui vastas väljamõeldud lugejakirjale.

«See küsimus on 15 aastat hiljaks jäänud! Kui tol ajal koos Kaur Kenderiga raamatut kirjutasime, arvutasin välja, et Hansapanga kasum oli 2 protsenti Eesti SKTst ehk ühe nädala aastas pidi eestlane Hansapangale teoorjust tegema,» rääkis aga LHV Groupi asutaja ja suuromanik Rain Lõhmus täna aktsionäride koosolekul oma mõistukõnes, vahendas Äripäev.

«Viimase paari aasta jooksul on mitmed suured tublid pangad pillid kotti pannud – polnud ikkagi kasumlikud,» viitas Lõhmus Nordea ja teiste lahkumisele.

Pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles