Tallinna-Helsingi tunneli rahastajast on teada vähe (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Touchstone Capital Partners

Touchstone Capital Group (TCP) on 2003. aastal asutatud ja Bermudal registreeritud investeerimisfond, mille omanikeks 30 on institutsiooni, neist 15 riigile kuuluvat juhtivat ettevõtet, aga ka 15 rahvusvahelist ettevõtet, kindlustus- ja pangandussektorist, investeerimisfonde ja tööstusettevõtete esindajaid.

Investeerimisfondi investeeringute maht (koos kindlustustega) ulatub 100 miljardi dollarini.  mille investeeritavate fondide maht ulatub 100 miljardi dollarini, millest poole rahastab idee järgi fond ja teise poole rahvusvahelised investorid.

Tegemist on peamiselt Hiina valitsuse poolt initsieeritud ühe tee Ühe vööndi ja tee initsiatiivi (One Belt Olne Road (OBOR)), mida laiemalt tuntakse ka 21. sajandi siiditeeks, projektide rahastajatena.

Fondi partneriteid leidub ka väljaspool Hiinat, näiteks Saksmaa suurim pank Deutsche Bank ja üks suuremaid panku Commerzbank.

Fondi tegevustest eriti palju teada ei ole. Kodulehel on märgitud investeerimiste peamiste suundadena kommunaalmajandus (elektrienergia, gaasimajandus) transport, ehitus, telekomid, energia ja keskkonnainvesteeringud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles