Tselluloositehase ninamehed taandusid Est-Fori juhatusest (8)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Est-For Investi endised juhid Margus Kohava (esiplaanil) ja Aadu Polli.
Est-For Investi endised juhid Margus Kohava (esiplaanil) ja Aadu Polli. Foto: Erik Prozes

Palju poleemikat tekitanud Est-Fori puidurafineerimistehase eestvedajad Aadu Polli ja Margus Kohava on praeguseks firma juhatusest taandunud ning tegelevad muude asjadega.

Pärast seda, kui valitsus otsustas mullu sügisel rahva suure vastuseisu tõttu tselluloositehase eriplaneeringu lõpetada, panid metsaettevõtjad miljardiprojekti «ülemisse lauasahtlisse». Nad ütlesid, et ootavad paremaid aegu ning teadus- ja faktipõhist valitsemiskultuuri. See andis alust spekulatsioonideks, et järgmine võimaluste aken tehase jaoks võiks tekkida pärast märtsivalimisi, mil Eestit asub juhtima uus võimuliit.

Polli ja Kohavaga suheldes selgub, et nii see ilmselgelt pole. Veelgi enam, mõlemad mehed astusid läinud aasta viimasel päeval tehase ettevalmistamiseks loodud Est-For Investi juhatusest välja. «Mina seal enam ei tööta ega saa ka ettevõtte tegemisi kommenteerida,» ütles Aadu Polli. Ta põhjendas, et kuna juhatusel lasub vastutus ja hoolsuskohustus, pole mõtet seal niisama tiksuda. Äriühingut siiski likvideerima ei minda. «Projekt on sahtlis,» kõlas tema lakooniline vastus.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles