Kindlustusfirma juht: tulevased põlvkonnad ei naudi praeguseid hüvesid

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlustusfirma If juhi sõnul pole euroala poliitikutel julgust tunnistada, et praegune ja tulevased põlvkonnad ei naudi sama elukvaliteeti, mida siiani nauditud on.
Kindlustusfirma If juhi sõnul pole euroala poliitikutel julgust tunnistada, et praegune ja tulevased põlvkonnad ei naudi sama elukvaliteeti, mida siiani nauditud on. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kindlustusfirma If juht Andris Morozovs sõnas, et euroala poliitikutel pole julgust tunnistada, et praegune ja tulevased põlvkonnad ei naudi sama elukvaliteeti, mida siiani nauditud on.

E24 uuris Ifi juhilt, kas ettevõte on mures euroala ja ühisraha saatuse pärast, nagu seda on mitmed rahvusvahelised suurfirmad.

«Peab meeles pidama, et euro kui selline ei ole probleemi allikas. Probleemiks on see, et mitmed euroala riigid on väga suurtes võlgades ja neil pole selget plaani, kuidas sellest olukorrast välja tulla,» vastas Morozovs, lisades, et euroala poliitikutel pole julgust tunnistada, et praegune ja tulevased põlvkonnad ei naudi sama elukvaliteeti, mida siiani nauditud on.

Firmajuhi sõnul on teine küsimus see, et ühist rahanduspoliitikat ei saa nii paindlikult kasutada, kui siis, kui riikidel oleksid oma valuutad.

«Kreekale vajalikud meetmed ei lähe kokku nendega, mida on vaja palju parema tervisega Saksamaal,» täpsustas Morozovs.

Juhuks, kui riigid peaksid taas kasutusele võtma oma valuutad, sh ka Eesti, on ainuke asi, mida ettevõte teha saab, veenduda, et ei omataks kahtlase väärtusega varasid.

«Kui Euroopa peaks osadeks lagunema, peame kindlad olema, et meie varad asuvad paremates osades.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles