Aivo Pärn sai kohtult ajutise pankrotihalduri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ärimees Aivo Pärn.
Pildil ärimees Aivo Pärn. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu maakohus nimetas esmaspäeval tuntud ettevõtja Aivo Pärna pankrotiasjas ajutiseks pankrotihalduriks Olev Kuklase. Kohus määras Pärna vastu esitatud pankrotiavalduse läbivaatamiseks 22. märtsil.

Samas on Pärnal võimalik kohtumäärus vaidlustada Tartu ringkonnakohtus 15 päeva jooksul.

Marcel Vichmanni ja Tiit Pruuli logistikafirma Go Group nõuab firma ühe asutaja Pärna pankrotti seoses võlaga.

Mullu juunis jõustus kohtuotsus, mille järgi tuleb Pärnal Go Groupile täita laenulepingutest tulenevaid kohustusi 400 105 euro ulatuses.

Go Groupi hagiavalduse kohaselt sõlmisid pooled 1. septembril 2008 laenulepingu, mille järgi sai Pärn kaks miljonit krooni laenu. Pärn ei tagastanud hagejale laenu lepingujärgseks tähtajaks 31. oktoobriks 2008.

Logistikafirma ja Pärn sõlmisid 27. oktoobril 2009 lepingu kokkuleppe, mille kohaselt kohustus ettevõtja tagastama Vichmanni ja Pruuli firmale laenu hiljemalt 31. juulil 2010. Pärn ei täitnud ka seda kohustust, niisamuti ka järgmist kokkulepet, mille järgi tulnuks laen tagastada 31. detsembriks 2012.

Detsembri lõpus rääkis Pärn Eesti Ekspressile, et tema hinnangul ei olnud reaalselt tegu tagastamisele kuuluva laenuga, vaid õigusabikulude katteks antud summaga, mida kokkulepete järgi tegelikkuses tagasi maksta ei tulnudki. Pärn väljendas sarnaseid seisukohti ka kohtus, mis tema tõlgendusega ei nõustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles