Galerii: riigifirma müüb vanalinna külje all magusa maatüki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigile kuuluv raudteefirma Eesti Raudtee pani 1,63 miljoni eurose alghinnaga enampakkumisele Tallinnas Suurtüki 12 asuva hoonestatud kinnistu.

AS Eesti Raudtee müüb kirjalikul enampakkumisel Tallinnas Suurtüki 12 asuva hoonestatud kinnistu alghinnaga 1,63 miljonit eurot, mis ei sisalda käibemaksu. Vastavalt seadusandlusele ostuhinnale käibemaks ei lisandu. Suurtüki 12 kinnistu asub Tallinna vanalinna vahetus läheduses ning teenib pikaajalise lepingu alusel kuni 2021. aasta juulikuu lõpuni ka üüritulu.

Kinnistul asuvad kahekorruseline remonditöökoda ja pumbajaam. Ostjal on võimalus olemasolevad hooned renoveerida ning seeläbi üüritulu kasvatada, teatas Eesti Raudtee.

«Otsustasime Suurtüki 12 kinnistu uuesti enampakkumisele panna, kuna usume, et tegemist on atraktiivse kinnistuga ning soovime, et see leiaks endale väärika otstarbe,» ütles Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee.  

Pakkumise tegemisel tuleb lähtuda enampakkumise korrast, mis on leitav Eesti Raudtee kodulehelt ning huvilistel on võimalik esitada oma pakkumine kuni 15. märtsini. «Oleme veendunud, et enampakkumine tagab huvilistele võrdsemad võimalused ning läbi selle selgub kinnistu tõeline turuväärtus,» lisas Laidvee.

Eesti Raudtee müüs Skoone bastioni naabruses asuvat Suurtüki 12 kinnistut enampakkumisel ka sügisel 3 miljoni euro suuruse alghinnaga, aga toona ei laekunud tähtajaks ühtegi pakkumist.

Tallinna linnavõimud on hoiatanud, et müüki pandud kinnistule rakenduvad ranged muinsuskaitsepiirangud, mistõttu on selle arendamine keeruline. Tallinn soovib kinnistut endale, et arendada Skoone bastioni piirkond terviklikult kasutatavaks puhkealaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles