Tundmatu maa: Soome noored ei tea, mida Eestis teha (1)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas töötav ajakirjanik Thea Ekholm räägib, et Eesti on enda turundamise Soomes unarusse jätnud, sestap ei tea noored soomlased Tallinnast ega Eestist suurt midagi.
Tallinnas töötav ajakirjanik Thea Ekholm räägib, et Eesti on enda turundamise Soomes unarusse jätnud, sestap ei tea noored soomlased Tallinnast ega Eestist suurt midagi. Foto: Eero Vabamägi

Soomlastele Eesti uudiseid vahendav Tallinnas elav ajakirjanik Thea Ekholm rääkis, et eestlased on põhjanaabrid unarusse jätnud, mistõttu langeb ka sealt siia reisivate inimeste arv. «Eesti ju ei turunda ennast Soomes enam reisisihtkohana. Juba mitu aastat,» ütles Ekholm.​

​See on fakt, et Eestit külastavate soomlaste arv on vähenenud.

Ma ei eitagi seda. Kuigi erinevad statistilised ülevaated räägivad eri keelt. Minu arvates on mitu põhjust. Esiteks, eakamad inimesed, kes on Eestis aastaid käinud, on vanemaks saanud ja nad ei reisi üldse enam nii sageli. Noorematel soomlastel ei ole aga harjumust Eestisse tulla. Neile tuleb anda esmalt põhjus, miks nad peaksid siia tulema. Ma arvan, et noorte jaoks ei ole Eesti hinnatase kõige tähtsam. Noored on huvitatud ja valmis maksma uute kogemuste eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles