Meedia: Renault kritiseerib Nissani uurimist Ghosni tegemistesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Ghosn.
Carlos Ghosn. Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS

Prantsuse autofirma Renault' advokaadid kritiseerisid oma Jaapani partnerit Nissan selle eest, kuidas nad on käinud ümber firmade kunagise juhi Carlos Ghosni rikkumiste uurimisega, kirjutas Prantsuse leht pühapäeval.

Kirjas kuupäevaga 19. jaanuar ütlesid advokaadid, et neil on «tõsiseid muresid kasutatud meetodite kohta», mida Nissan ja selle advokaadid uurimises kasutasid teiste seas mõnede Renault' töötajate vastu, kirjutas Le Journal du Dimanche.

Autofirmade Renault, Nissan ja Mitsubishi liitu varem juhtinud Ghosni hoitakse Jaapanis kinni palga aladeklareerimise süüdistuse alusel.

«Renault on kogunud piisavalt tõendeid, et mõista ja kahetseda meetodeid, mida Nissan ja selle advokaadid kasutasid intervjuude saamiseks Renault' töötajatega läbi Jaapania prokuratuuri,» lisati kirjas.

Nissan soovis «infot Carlos Ghosni vastu tehtud väidete toetamiseks pärast tema kinnipidamist» ega konsulteerinud seda oma Prantsuse partneriga, kirjutas leht.

Lisaks üritas Nissan läbi otsida Ghosni kortereid Brasiilias, Liibanonis ja Hollandis Renault'd teavitamata, lisati kirjas.

Renault' on seni öelnud, et tema sisejuurdluse andmeil oli Ghosni palk Prantsuse seadustega kooskõlas.

Ghosni kinnipidamine novembris paljastas lõhe Renault' ja Nissani vahel, mida mõnede analüütikute sõnul pahandas Ghosni plaan tuua kaks firmat teineteisele veelgi lähemale. Suureks pingete allikaks peetakse autohiidude liidu keerulist omandistruktuuri, mis annab Renault'le Nissanist 43 protsenti, aga Nissanile Renault'st vaid 15 protsenti. Lisaks pole Nissanil Renault' asjades hääletusõigust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles