Hoiatus: netiturul kaupleb sadu pettureid

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buduaar.ee.
Buduaar.ee. Foto: Tarbija24

Ostu- ja müügikeskkond Buduaar.ee on mures, et kui varem petsid müüjad ostjaid, siis nüüd on jultunuks läinud ka ostjad ja tõmbavad müüjaid alt.


Kasutajad on buduaar.ee foorumis teinud ise nimekirja kauplejatest, kes on petisteks osutunud ning mais alustatud nimistus on juba rohkem kui sada nime, kirjutas Õhtuleht.

Osaühingu Buduaar Meedia juhatuse liikme ja loovjuhi Marge Rahu sõnul on petturid hästi kaitstud, kuna Eesti andmekaitseseadus ei luba panna foorumitesse või internetti petturite nimesid. Kui foorumis alustab keegi teemat, et ärge selle inimese käest ostke, ma sain petta, mille peale võtab väidetav pettur ettevõttega ühendust käskides postituse maha võtta ning kui seda ei tehta, pöördub ettevõtte poole ametnik, kes ütleb, et teil ei ole alust, inimene esitab teie vastu hagi.

Rahu sõnul tekib aga viimasel ajal järjest sagedamini olukordi, kus petta saavad ka müüjad – neile saadetakse e-kirja või faksiga maksekorralduse koopia, mis on aga võltsitud. Inimene saadab asjad ära ja selgub, et raha tema kontole tegelikult ei jõuagi.

Rahu hoiatab inimesi otsesõnu, et võõraid ei peaks nii palju usaldama: «Elementaarne on, et ootad raha kontole saabumise ära ja siis saadad asja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles