EAS avab Dubais välisesinduse

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS-i kontor.
EAS-i kontor. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

EAS-i uues esinduses hakkab tööle ekspordinõunik Jukka Hahlanterä, kellel on piirkonnas pikaajaline varasem kogemus ja kes aitab Eesti ettevõtetel oma toodete ja teenustega sealsetele turgudele siseneda.

«Dubai esinduse avamine on kindlasti hea uudis meie ettevõtjatele ja oluline samm majandussuhete tugevdamiseks Pärsia lahe riikidega,» ütles peaminister Jüri Ratas ning lisas, et Eestil on au tänavu olla ka Dubais toimuva kõrgetasemelise konverentsi World Government Summit ametlik külaline. Lisaks EASi välisesindusele avab Eesti suvel Abu Dhabis saatkonna ning koostöös eraettevõtjatega osaletakse 2020. aastal toimuval EXPO maailmanäitusel.

«Eesti ja Araabia Ühendemiraatide suhetes on käes murranguline ajastu. Peame Eesti nähtavust Lähis-Ida piirkonnas suurendama Eesti ettevõtjate ekspordivõimaluste laiendamiseks, samuti on meie esindatus oluline ka seetõttu, et kogu Pärsia lahe piirkond on muutumas üha populaarsemaks turismisihtkohaks eestlastele,» sõnas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist.

Eesti ettevõtted on piirkonnast selgelt huvitatud, eriti infotehnoloogiasektor, kaitse- ja toidutööstus, aga ka rõiva-, mööbli- ja kosmeetikatootjad ning logistikafirmad. Täna tegutseb piirkonnas aktiivselt üle 50 Eesti ettevõtte.

Avamisüritusel osalevad Eesti peaminister Jüri Ratas, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist, majandusministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Siim Sikkut ning Eesti ettevõtjatest koosnev äridelegatsioon. EASi esinduse avamisele on kutsutud ka Araabia Ühendemiraatide kõrged esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles