Danske langes Prantsusmaal taas uurimise alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Banki logo Kopenhaageni hoonel.
Danske Banki logo Kopenhaageni hoonel. Foto: Jacob Gronholt-Pedersen / REUTERS/Scanpix

Danske Banki vastu alustati Prantsusmaal ametlikku uurimist seoses panga Eesti filiaali kaudu aastatel 2007 kuni 2014 liikunud rahapesukahtlusega raha tõttu.

Uurimine puudutab tehinguid kogusummas 21,6 miljonit eurot ning Danske peab tasuma 10,8 miljonit eurot kautsjonit, teatas Danske börsile.

Danske langes Prantsusmaal ametliku uurimise alla ka 2017. aasta oktoobris. Danske staatus uurimises muudeti eelmise aasta jaanuaris koostööd tegevaks tunnistajaks.

Süüdistuse kohaselt aitas Danske aastatel 2007 kuni 2014 Prantsusmaal aga ka teistes riikides, eelkõige Eesti ja Luksemburg, erinevate finantstehingute kaudu vahendada ebaseaduslikku tulu.

Aastatel 2007-2015 on Danske Banki Eesti filiaali kaudu toimunud tehinguid 200 miljardi euro eest ning paljusid nendest tehingutest peetakse praegusel hetkel kahtlasteks.

Skandaali tõttu astus ametist tagasi Danske Banki juht Thomas Borgen ning mitmel pool Euroopas Liidus on võetud suurema tähelepanu alla finantssektorit puudutavad reeglid ja kontrollmehhanismid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles