Toomas Luman: võõrtööjõud ei vii Eesti inimeste palku alla (11)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Luman on veendunud, et ühelgi spetsialistil, kes vähegi midagi teha viitsib, pole praegu töökoha leidmisega mingeid probleeme.
Toomas Luman on veendunud, et ühelgi spetsialistil, kes vähegi midagi teha viitsib, pole praegu töökoha leidmisega mingeid probleeme. Foto: Konstantin Sednev

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees ja ehituskontserni Nordecon üks omanikke Toomas Luman leiab, et peaministrikandidaat peaks eelkõige suutma vastata küsimusele, mis saab Eesti demograafilisest kriisist. Suurettevõtja ise näeb lahendusena võõrtööjõu rohkemat ja kontrollitud vastuvõtmist. 

Võõrtööjõu kvootide suurendamise vastu öeldakse, et see viib kohalike palgad alla.

Need väited on emotsionaalsed. Need ei põhine ühelgi uuringul. See on emotsioon. Teie ütlete, et sinine on ilus, mina ütlen, et punane. Mõlemal juhul on see emotsionaalne.

Vaidlusel oleks sisu siis, kui me oleks teinud ühte- või teistpidi uuringu. Niikaua, kui ei tehta uuringuid, räägime emotsioonide baasil. Mulle tundub, et siin poliitilisel areenil baseerub selleteemaline arutelu ainult emotsioonidel.

Kas te arvate, et uus valitsus võtab midagi ette?

Ma ei ole ennustaja, ja see sõltub valitsuskoalitsiooni koosseisust.

EKRE ja Isamaa on võõrtööjõu sissetoomise vastu.

See on juba suunatud küsimus, millele ma ei vasta. Ma ei tea, milline tuleb järgmine valitsus.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles