Ohumärk Eestile – Saksamaa majandus tüürib languse suunas (5)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa majandusminister Peter Altmaier eile pressikonverentsil Saksamaa uut majandusstrateegiat tutvustamas.
Saksamaa majandusminister Peter Altmaier eile pressikonverentsil Saksamaa uut majandusstrateegiat tutvustamas. Foto: © Fabrizio Bensch / Reuters/Scanpix

Eesti ühelt olulisemalt kaubanduspartnerilt Saksamaalt on tulnud viimasel ajal mitu nõrka majandusnäitajat, mistõttu on analüütikud hakanud prognoosima Euroopa suurimale majandusele langust.

«2019. aasta algus on olnud seni Saksamaa jaoks suur pettumus,» kirjutasid Deutsche Banki ökonomistid eesotsas Sebastian Beckeriga eile klientidele. «Mitme tsüklilise põhinäitaja arengud räägivad meile, et Saksamaa majandus liigub praegu languse suunas.»

Saksamaa keskpanga (Bundesbank) president Jens Weidmann ütles mõni päev tagasi, et nõrkus kandub edasi 2019. aastasse, mistõttu kasvab majandus märgatavalt aeglasemalt, kui keskpank ennustas mõned nädalad tagasi.

Ka Saksmaa valitsus alandas hiljuti selle aasta majandusprognoosi peaaegu poole võrra.

Täna lisandus teade, et tehaste tellimused kahanesid detsembris ootamatult teist kuud järjest. Langus oli 1,6 protsenti ehk kuue kuu suurim.

Värskeimad ärikeskkonna ülevaated näitavad, et olukord Saksamaa majanduses liigub halvast veel kehvema suunas, kirjutab Bloomberg. Analüüsikeskuse IHS Markit andmetel kahanes jaanuari alguses tootmine, mis on esimene langus viimasel neljal aastal. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles