Helsingis noteerimine tõi Tallinkile aktsia hinna ja kauplemisaktiivsuse languse

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki juht Paavo Nõgene,
Tallinki juht Paavo Nõgene, Foto: Sander Ilvest / Postimees

Ehkki Tallink ise on Helsingi börsil kauplemise algamise üle üliõnnelik, pole see seni toonud kaasa ei aktsia hinna tõusu ega ka kauplemisaktiivsuse kasvu. Pigem vastupidi.

«Tallink on üliõnnelik alguse üle Helsingi börsil. Arvestades asjaolu, et Helsingis on kauplemisel umbes 10 miljonit aktsiat ja Tallinnas ligi 670 miljonit aktsiat, on Helsingis kauplemise alustamine end ilmselgelt õigustanud. Tallink on nähtav, Tallink on atraktiivne,» kommenteeris Tallinki väärtpaberi hoidmistunnistustega (FDR) kauplemist Helsingi börsil ettevõtte juht Paavo Nõgene.

Tallinki FDR-dega alustati kauplemist eelmise aasta 3. detsembrist ning selle kahe kuuga on väärtpaberi käive Helsingis olnud kokku 1,2 miljonit eurot ehk 31 184 eurot kauplemispäeva kohta. Aktsia hind on selle ajaga langenud neli protsenti.

Tallinna börsil oli Tallinki aktsia kahe kuu käive 5,2 miljonit eurot, ehk 129 727 eurot kauplemispäeva kohta võrrelduna varasema kuu kuuga, kus aktsia  käive oli keskmiselt 172 533 eurot kauplemispäeva kohta.

See tähendab, Helsingis kauplemine on kahandanud  Tallinki aktsia käivet Tallinna börsil keskmiselt 25 protsenti päevas ning kahe börsi peale kokku 6,7 protsenti. Kas siin on tegemist põhjusliku seose või juhusega, on esialgu veel vara öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles