Harju Maakohus jättis pankrotiavalduse Juku Mänguasjakeskuse vastu rahuldamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lelud Juku mänguasjapoes.
Lelud Juku mänguasjapoes. Foto: Margus Ansu

Harju Maakohus jättis rahuldamata Da Vinci Investi avalduse Juku Mänguasjakeskuse omanikfirma Jukat Eesti OÜ pankroti väljakuulutamiseks.

Kohtu hinnagul ei ole Jukat Eesti OÜ maksejõuetu ning  pankroti väljakuutamiseks puudus alus.

Jukat Eestit kohtus esindanud Ahti Kuuseväli advokaadibüroost Heta Biin & Pihlakas märkis teates, et vaidlus võlausaldaja Da Vinci Invest OÜ nõude üle tuleb lahendada väljaspool pankrotimenetlust. «Küsimus ei ole Jukat Eesti OÜ maksejõuetuses, mis peaks olema pankrotimenetluse aluseks, vaid ühe nõude osas kokkuleppele jõudmise  raskuses,» sõnas Kuuseväli.

Eesti OÜ juhatuse liige Tomas Palevicius tõdes, et firma omanikevahetusega sell aasta aprillis tulid välja nii mõnedki ebaselged võlanõuded ja - mahud. Kõik need olid saanud suveks lahenduse, välja arvatud Da Vinci Investi.

«Nüüd on ka see menetlus lõpetatud ja me saame tegeleda Juku Mänguasjakeskuste tulevikuga,» lausus  Palevicius.

Juku Mänguasjakeskuste ja Kaks Karu Beebimaailmade jaeketi omanikfirma Jukat Eesti OÜ on Eestis tegutsenud kümme aastat. Tänavu kevadel omandas ettevõtte Leedu firma Kotryna UAB.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles