Pro Kapital jõudis mullu 18 miljoni euroga kasumisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pro Kapital Grupp avas 2018. aasta novembris T1 Mall of Tallinn kaubanduskeskuse.
Pro Kapital Grupp avas 2018. aasta novembris T1 Mall of Tallinn kaubanduskeskuse. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kinnisvarafirma Pro Kapital Grupi käive kasvas möödunud aastal 99 protsenti 28 miljoni euroni ning seejuures jõudis ettevõte tunamullusest 500 000 euro suurusest kahjumist 18 miljoni eurosesse kasumisse. 

Ettevõtte müügikäivet kavastas mullu 14 miljoni euro võrra nii kinnisvara kui ka rendisegmendis mitmete hoonete valmimine Tallinnas ja Riias. Ettevõtte puhaskasumit mõjutas omakorda oluliselt T1 kaubanduskeskuse kinnisvarainvesteeringu väärtuse kasv seoses keskuse valmimise ja avamisega, teatas Pro Kapital börsile.

Pärast majandustulemuste teatamist tõusis Pro Kapitali aktsia poole tunniga 3,16 protsenti 1,63 euroni, 7 tehingu käive oli umbes 9000 eurot.

Arvestades vaid neljanda kvartali tulemusi, oli ettevõtte kogukäive 6,9 miljonit eurot, võrrelduna 2017. aasta sama perioodi 4,3 miljoni euro suuruse kogukäibega. Aasta viimase kvartali puhaskasum kasvas aga tunamulluselt 900 000 eurolt koguni 15,8 miljoni euroni.

«2018. aasta on olnud Pro Kapitalile märgiline, kuna saavutasime oma äritegevuses olulisi verstaposte, mis omakorda väljenduvad ettevõtte finantstulemustes. Oleme näidanud stabiilset kasvu kõigis peamistes tegevusvaldkondades ja pühendume paremate tulemuste saavutamisele ka edaspidi,» märkis kinnisvarafirma juhatuse liige Allan Remmelkoor.

Tema sõnul teeb ettevõte jätkuvalt tööd selle nimel, et tõsta efektiivsust ja otsib võimalusi vähendada finantskulusid sooviga refinantseerida olemasolevaid võlainstrumente. «Näeme stabiilset müügitulude ja äritegevuse tulemuste kasvu ka tulevastel perioodidel,» lisas ta.

2018. aasta lõpu seisuga on ettevõtte koguvõlgnevus finantsinstitutsioonidele 83,3 miljonit eurot. Laenud vähemusosanikelt moodustasid 300 000  eurot. Ettevõttel oli lunastamata 10,2 miljoni euro väärtuses vahetusvõlakirju ja 28,5 miljoni euro väärtuses mittekonverteeritavaid võlakirju.

Ettevõttes töötas möödunud aasta 31. detsembri seisuga 89 inimest, 40 neist olid hõivatud hotellis ja kinnisvarahaldusettevõtetes.

Ettevõtte aktsia puhasväärtus oli detsembri lõpu seisuga 1,80 eurot võrrelduna 2017. aasta 1,46 euroga. Alates 19. novembrist 2018 kaubeldakse Pro Kapitali aktsiatega Tallinna börsi põhinimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles