Detsembri jaemüük kasvas kuuga 12 protsenti

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
File photo dated 06/12/11 of a person with shopping bags. Retail sales growth flatlined in December - the worst Christmas performance for a decade - according to an index.
File photo dated 06/12/11 of a person with shopping bags. Retail sales growth flatlined in December - the worst Christmas performance for a decade - according to an index. Foto: Dominic Lipinski / PA Wire/PA Images

Jaekaubandusettevõtete müügitulu jäi detsembris võrreldes 2017. aasta sama perioodiga püsivhindades samale tasemele, kuid kasvas võrreldes novembriga 12 protsenti. Tegemist on tavapärase tõusuga, mil toimuvad jõulude ja aastavahetuse suurmüügid.

2018. aasta detsembris oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 667,9 miljonit eurot. Esialgsetel andmetel oli jaemüük möödunud aastal kokku 7,1 protsenti, mida on 1 protsendi võrra enam kui 2017. aastal, teatas statistikaamet.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes 2017. aasta detsembriga võrreldes 3 protsenti. Müügitulu suurenes neljal ja vähenes kahel tegevusalal. Ühel tegevusalal jäi müük varasema aasta tasemele. Enim suurenes müügitulu apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes, kus müük kasvas aastaga 13 protsenti.

Müügitulu suurenes 12 protsendi võrra muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad, tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes 6 protsendi võrra ning muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ning nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade ja muuga, 1 protsendi võrra.

Müügitulu vähenes 2017. aasta detsembriga võrreldes posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes ning kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi, sealhulgas kioskites, turgudel, otsemüük. Majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes jäi müügitulu 2017. aasta detsembriga võrreldes samale tasemele.

Toidukaupade kaupluste müügitulu vähenes 2017. aasta detsembriga võrreldes 1 protsendi võrra.

Mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu vähenes 2017. aasta detsembriga võrreldes 6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles