Siim Kallas: Neivelt tasub karmavõlga (24)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees /

Staažikas Reformierakonna poliitik ja kunagine Eesti Panga president Siim Kallas ütles, et ettevõtja ja endine Hansapanga juht Indrek Neivelt tasub Rootsi pankade poolt välja viidavast kasumist rääkides oma karmavõlga Hansapanga müümisest, vahendas ERR.

«Me oleme temaga seda isegi ükskord arutanud ja ta on öelnud, et see on tema karmavõlg. Mina heitsin omal ajal neile kõvasti ette, et nad Hansapanga lasksid Rootsi mitte kõige paremal pangal rahulikult üle võtta. See oli pettumus ja asi, mis minule üldse ei meeldinud,» kommenteeris Kallas ERR-ile. Pikemalt ERRis.

Viimastel nädalatel ühiskondlikult väga aktiivseks muutunud ettevõtja Indrek Neivelt on võtnud oma südameasjaks Eestis tegutsevate Rootsi pankade kasumi välja viimise teema. Pikemalt artiklist «Indrek Neivelti unistus: pank, kus kõik kliendid on omanikud».

Nädalavahetusel saates «Hommik Anuga» rääkis ettevõtja Indrek Neivelt, et  vaatab imestusega, milliseid kasumeid Rootsi pangad Eestist välja viivad ning Rootsi palgatasemele järele jõudmiseks tuleb hakata omal maal peremeheks.

Selleks, et palgatasemega aga Soomele ja Rootsile järele jõuda, tuleb Neivelti sõnul ikkagi väga palju asju teistmoodi teha. «Siin tuleb teha selline mõtteviisi nõks. Me oleme natuke selline... no ma ei taha öelda koloniaalmaa, aga natuke oleme seda ka. See kõlab jõhkralt. No me teenime tegelikult rootslastele siin raha. Me peaksime ise paljudes kohtades peremeesteks saama. Sulane ei saa olla peremehest rikkam. Aga selleks, et saada sama rikkaks kui peremees, tuleb ikka ise peremeheks hakata,» sõnas Neivelt.

Neivelti pani imestama, et kahe suurema panga (Swedbank ja SEB pank - toim.) kasum on üle ühe protsendi Eesti SKT-st. «See, mida me toodame üle ühe protsendi, kantakse lihtsalt välja kahe ülekandega kord aastas,» imestas ta.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles