Palju segadust Lõuna-Eesti internetiprojektiga (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiire interneti põhivõrgu valgusoptilise kaabli paigaldamine.
Kiire interneti põhivõrgu valgusoptilise kaabli paigaldamine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mitme Lõuna-Eesti valla elanikele pakub ülikiire internetiga liitumist segase tausta ja selgete garantiideta ettevõte.

Nädal tagasi tuli kümnete tuhandete elanike postkasti aktsiaseltsi Eesti Andmesidevõrk pakkumine sõlmida liitumisleping, maksta 153 eurot liitumistasu ning jääda lootma kirjas antud lubadusele, et juba aasta lõpus veetakse valguskaabel esimeste kodude ja ettevõteteni.

Projekt kannab nime Internet Koju ning saatjad väidavad, et see valmib kohalike omavalitsuste ja erasektori koostöös. Paraku selgub, et see on vaid pool tõde ning tegelikult pole praeguseks selge, mida kujutab endast kirjas mainitud erasektor ja milline on omavalitsuste roll selles.

Tõsi on see, et juba aastaid on Euroopa Liidu struktuurifondide raha abil Lõuna-Eestis ligi 700 kilomeetrit interneti põhivõrku rajanud Antsla, Elva, Võru, Kanepi, Rõuge, Otepää ja Põlva valla osalusega MTÜ Eesti Andesidevõrk. Just nimelt MTÜ, mitte AS. Ja just nimelt põhivõrku, mitte nn viimast miili. Euroopa Liidu raha eest ei tohigi lõppklientide ühendusi luua.

Kliendiühenduste rajamiseks loodi möödunud aasta augustis Eesti Andmesidevõrgu AS. Aadress täpselt sama, kuid siit segadused algavadki.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles