Vjatšeslav Leedo tahab Trigonilt osta Saaremaa põllumajandusettevõtte

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Leedo oma eelmise suure ettevõtmise, Saksamaal Brunsbütteli ja Cuxhaveni vahel tegutseva laevaliini avamisel.
Vjatšeslav Leedo oma eelmise suure ettevõtmise, Saksamaal Brunsbütteli ja Cuxhaveni vahel tegutseva laevaliini avamisel. Foto: Tairo Lutter

Trigon kaalub Saaremaa kõrgemate tootmiskulude ja madalama kokkuostuhinna tõttu Kärla Põllumajandusühistu müümist, Vjatšeslav Leedo sõnul on ta ettevõtte ostmise vastu huvi ilmutanud juba aastaid, kirjutab Saarte Hääl.

«Alati on kõik asjad müügis ja kui keegi soovib osta Kärla PÜ-d, siis oleme kohe nõus seda pakkumist vaatama,» ütles Kärla Põllumajandusühistu juhatuse liige Margus Muld, kelle sõnul on müügijutt mõeldud tõsiselt.

Kärla piimatootja arengut varjutavad Saaremaa kõrgemad tootmiskulud ja siinse piimatööstuse väidetavalt madalam kokkuostuhind. Lisaks Kärlale ka Kaiu ja Väätsa piimafarmi juhtiv Margus Muld teab peenusteni, kuidas erineb piimatootmise kasumlikkus mandril ja Saaremaal. Eelkõige teeb vahe sisse transpordikulu, mis muudab kallimaks nii saarele toodud söödad ja väetised kui ka saarelt mandrile müüdud vilja.

Tuule Grupi põllumajandusettevõtete suuromaniku Vjatšeslav Leedo sõnul on ta Kärla PÜ ostmise vastu huvi ilmutanud juba aastaid.

«See sobib meie tootmisega väga hästi, kuid nagu kinnitavad ka Trigoni juhid, on mandril palju odavam ja efektiivsem toota,» rääkis Leedo, kelle sõnul oleks seda asjaolu silmas pidades loogilisem laieneda hoopiski mandrile.

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles