Läti konkurentsiamet trahvis MM Gruppi seoses LETA omandamisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudisteagentuuri LETA logo.
Uudisteagentuuri LETA logo. Foto: LETA

Läti konkurentsiamet määras eelmise nädala reedel LETA uudisteagentuuri omanikfirmale MM Grupp 32 000 euro suuruse trahvi seoses ameti ebapiisava informeerimisega LETA omandamise eel.

«Saime alles otsuse kätte ning alles töötame seda advokaatidega läbi,» ütles LETA nõukogu esimees Sven Nuutmann BNS-ile, kelle sõnul tuli trahviotsus täiesti ootamatult. Grupp teeb Nuutmanni sõnul konkurentsiametiga igapidist koostööd ning kaalub otsuse võimalikku vaidlustamist pärast otsuse põhjalikku analüüsimist.

Läti rahvusringhääling (LSM) edastas konkurentsiameti otsust, mille kohaselt ei avaldanud MM Grupp LETA ostmise eel ametile täielikku teavet seoses seotud ent juriidiliselt eraldiseisvate ettevõtetega, mis takistas konkurentsiametil õigesti hindamast tehingu mõju konkurentsiolukorrale.

LETA omandamisele eelnevalt kuulusid MM Gruppi BNS-Latvija ja Mediju Monitorings. Selleks, et LETA ostuga ei tekiks monopoolset seisundit, müüs MM Grupp BNS-Latvija ja Mediju Monitoringsi firmale AMP Investeeringud.

Läti konkurentsiamet märgib trahviotsuses, et suur osa müüdud ettevõtete töötajatest asusid vahetult pärast töölt lahkumist tööle LETA-sse. Amet märgib, et kuigi MM Grupp müüs konkureerivad firmad kolmandale osapoolele, siis omandas LETA nende firmade peamise vara ehk selle töötajad.

LETA SIA on Lätis tegutsev uudisteagentuur, mis kuulub Margus Linnamäe suurosalusega Media Investments & Holdingule. Meediakontserni kuuluvad ka BNS ja Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles