Parts: oleks kahju, kui töötukassa tuleks ümber teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Priit Simson

Majandusminister Juhan Partsi sõnul oleks kahetsusväärne, kui tööturu osapooltele baseeruv töötukassa mudel tuleks kassa reservide ja töötuskindlustuse maksemäära ümber tekkinud konflikti tõttu ümber teha.

Partsi sõnul peaks töötukassa, mis tegeleb ka tööturule suunatud ennetavate meetmetega, senisel kujul jätkama.

«Mida üritame teha, on see, et Reformierakonna ministrite ja tööandjate keskliidu vaheline konflikt ei kasvaks vajaduseks teha põhimõttelisi muudatusi olemasolevates organisatsioonides. Mina küll ei tahaks tööandjatega mõistlikku diskusiooni katkestada,» rääkis Parts, samas tõdes ta, et töötuskindlustuse maksumäära langetamine oleks ebakindlates majandusoludes liialt rutakas.

Tööandjate keskliit otsustas lahkuda nii töötu- kui haigekassa nõukogust pärast seda, kui valitsus ei soostunud vastavalt töötukassa nõukogu ettepanekule langetama töötuskindlustuse makse määra järgmiseks aastakse seniselt 4,2 protsendilt 3 protsendile. Lisaks sellele liidetakse töötukassa reservid nõukogu vastuseisust hoolimata riigikassaga.

Eesti tööandjate keskliidu kommunikatsioonijuhi Imbi Ernits-Kaljuste kinnitusel on tööandjate keskliidu poolt vaadatuna on olukord selline, et valitsusega läbirääkimisi enam ei peeta ja samal ajal mingeid tingimusi valitsusele ei esitata. Keskliidu volikogu 2011. a enam ei kogune. Vajadusel arutatakse teemat järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles