Läti piiril kasvas õlle müük aastaga 50 protsenti (6)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirikaubandus jätkuvalt õitseb. Ikla Alko100 pood.
Piirikaubandus jätkuvalt õitseb. Ikla Alko100 pood. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti Õlletootjate Liidu koostatud Läti piirikaubanduse uuringust selgus, et mullu müüdi Läti piiril õlut võrreldes 2017. aastaga 50 protsenti rohkem. Siidreid ja long drink’e müüdi möödunud aastaga võrreldes 2,2 korda ehk 120 protsenti enam kui 2017. aastal.

Müügitulemused näitavad, et 2018. aastal müüdi Läti piiril õlut kokku 27,1 miljonit liitrit (2017 oli vastav number 18,1 miljonit liitrit) ning siidreid ja long drink’e 5,1 miljonit liitrit (2017 müüdi 2,32 mln liitrit).

«Need numbrid näitavad, et aastaga on piirikaubanduse kasv olnud võrreldes varasemaga taas märkimisväärne. Eriti drastilised on need numbrid võrreldes kogu Eesti sisemaal asuvate kaupluste müügiga,» ütles õlletootjate liidu tegevjuht Peeter Võrk pressiteates.

«Nimelt müüdi 2018. aastal sisemaal õlut 66,4 miljonit liitrit, seega lõunapiiri müük moodustab 41 protsenti õllede sisemaa müügist. See on konkurentsitult suurim piirikaubanduse näitaja kogu Euroopa Liidus,» lisas ta.

«Ühtlasi kinnitavad müüginumbrid juba möödunud aastal prognoositut, et kingime aastas rohkem kui 100 miljonit eurot maksuraha Läti riigile,» möönis Võrk. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles